divendres, 21 de gener del 2011

Segona prova de la selectivitat

Exercici 1
— Descriviu els elements gràfics dels quals es compon normalment la senyalització.

La senyalització normalment es compon per icones com fletxes, imatges del que hi ha en el lloc, lletres... Tot ha de quedar clar.

— Expliqueu, segons el vostre parer, els avantatges i els inconvenients de caràcter
funcional i simbòlic de la senyalització d’aquesta imatge.


Incombenients: Les indicacions son al sostre i totes acumulades i poden provocar un embolic. Amés crec que si tinguessin color (un cada una) tot seria més facil. També seria millor que estiguiessina la paret i seria més fàcil de veure.
El lloc és una universitat i, per tant, la gent, amb el temps que passa allà ja saven de memória on és cada cosa.
Avantatges: Per als alumnes o profesors nous va bé.

OPCIÓ A

Exercici 2

  • Observeu la imatge B i comenteu quins avantatges i inconvenients origina la flexibilitat d’aquest objecte tant des del punt de vista funcional com des del punt de vista simbòlic.

Crec que un del sincombenients és que segueix ocupant el mateix espai que ocupava la calculadroa norma. També és posible que al dobregar-se es fagi malbe el teclat al cap d'un temps. Pot ser que es fagi malbé més ràpid.

Un avantatge potser és que és més fàcil de transportar i esteticament, pots triar el color que més t'agradi.

Exercici 3


  • Projecteu un embalatge de cartó que pugui contenir un parell de botes d’esquí com el que s’observa en la imatge C, amb les mesures indicades. L’embalatge ha de portar la imatge gràfica de la marca, ha de tenir prou espai per a les característiques de les botes, com ara la talla, i ha de ser d’una forma que en permeti un bon emmagatzematge i que en faciliti el transport.

En aquesta imatge, tot i que no és veu bé per que és un full escanejat del bloc de dibuix, hi ha representada la caixa on hi haurien les botes d'esquí.

Sbent les mides de la bota, he decidit fer la caixa uns centimetres més gran que el contingut per a que hi capiga be.

A dins de la caixa hi anirien les botes posades en sentit contrari i una mica sobreposades l'una de l'altre. Les envoltaria un paper fi per a protegirles.

El sistema d'obertura i tancapmetn de la caixa
consistiria en que un dels costats sigui com una porta amb un plec cap a dins de la caixa. I, amb un forat allargat i prim, aquest plec quedaria conectat amb un altre que sortiria de la resta de la caixa.
El material seria d'un cartró dur i resistent.
Per a transportar la caixa ens serviriem d'una nansa que sortiria d'un dels costats. Aquesta nansa seia d'un plàstic dur i resistent peró amb un tacte fi i els dits de la mà marcats per a que sigui més comode i no fagi mal. Aquesta nansa estaria subjectada al cartró.
En els laterals hi hauria la imatge gràfica de la marca.

OPCIÓ B

Exercici 2

  • Expliqueu quins són els canvis i els atributs gràfics i sígnics de la nova identitat de l’empresa respecte de l’anterior.
Els principals canvis estan en el color i la tipografia. En el primer, el logotip era més simple i blau. Amés era com una figura cuadrada.

En el nom de la marca (també de color blau), la primera lletra era la mateixa S que la del logotip. Era una mica més rigid que l'actual.

El logotip actual té més formes arrodonides, és vermell i per tant cidarà més l'atenció als consumidors. La S és platejada i esa encuadrada de vermell.

La tipografia de la paraula ha canviat més i la lletra principal no és el logotip.

Exercici 3
  • Projecteu una persiana, una cortina o un tendal que protegeixi del sol el balcó que es mostra en la imatge E i del qual s’indiquen les mesures. Feu una proposta que sigui coherent estèticament amb la resta de l’habitatge. Indiqueu-ne els possibles ancoratges i el lloc on es podria posar.
Per poder pujar i baixar la persiana, utilitzaria un sistema de botons o de comandament a distància que permetes, sense esforç, el moviment d'aquesta.
Si s'utilitzesin botons, serien com interruptors de llum.
Pel que fa al material de la persiana, faria servir un material opac, de manera que la llum passes peró no incidis frontalment.
El material hauria de ser flexible i resistent a la pluja i d'altres factors ambientals.
Amb l'estil de la casa quedaria bé que fos opac i blanc.
Podriem posar una mica de sostre sobre la finestra, on hi aniria la persiana enrrotllada i també serviria de protecció al mecanisme que la moura. Això seria d'acer inoxidable per a que quedes bé amb l'estética de la casa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada